Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Atapark’taki Devlet Tiyatrosu’nun yerine çok kapsamlı bir kültür ve sanat merkezi inşa edecek. Merkezin uygulama projesi için ulusal mimarlık yarışması düzenlenecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve jüri üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda yarışma sürecinin detayları konuşuldu.
JÜRİDE ÖDÜLLÜ MİMARLAR
Yarışmanın asıl jürisi, 70'ten fazla projede ödül almış yüksek mimar Semra Uygur, mimar Cem Sorguç, yüksek mimar Melike Altınışık, mimar Ahmet Öksüz ve inşaat mühendisi Ahmet Altunışık’tan, yedek jüri ise mimar Fadime Kul Taşkın, peyzaj mimarı Ezgi Yağmur Çebi Okumuş ile inşaat mühendisi Mehmet ilker Bozlar'dan oluştu.
DANIŞMAN JÜRİ VE RAPORTÖRLER
Danışman jüride ise şu isimler yer aldı: Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mustafa Yaylalı, Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Serbülent Vural, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Murat Öztürk ve Trabzon Tiyatro Müdürü Ahmet Uzuner. Yarışmanın raportörlüğünü mimarlar Ömer Çiçek ve Zeynep Babul ile yüksek mimar Fatma Betül Zehra Kara yapacak. Yarışma takvimi önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklanacak.
TRABZON'A YAKIŞAN BİR ESER OLACAK
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, kültür ve sanat merkezi için süreci resmen başlattıklarını belirterek, “Şehrimizin kültür ve sanat hayatına yeni bir soluk kazandıracak önemli bir proje için ilk adımı attık. Mevcut Devlet Tiyatrosu’nun yerine inşa edeceğimiz bu merkez, 6 bin 250 metrekarelik bir parsel üzerinde yükselecek. Projemizi, ulusal mimarlık yarışması yoluyla elde edeceğimiz nitelikli bir tasarım doğrultusunda hayata geçireceğiz. Bu yaklaşımımızla hem mimari kaliteyi artırmayı hem de ortak akıl gücünü ortaya koymayı hedefliyoruz. İnşa edeceğimiz binanın içerisinde Haluk Ongan Sahnesi başta olmak üzere tiyatro salonları, sergi alanları, çok amaçlı salon, atölye alanları ve çeşitli etkinlik salonları yer alacak. Ayrıca otopark alanlarıyla da hemşehrilerimizin erişimini kolaylaştıracağız. Şehrimize yakışır bir eser olacak” dedi.