“Türk Dünyası Kültür Sanat Festivali” Kardeş Şehirler

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından Türk Dünyası Daimi Müzik Başkenti ilan edilen şehrimizin Türk Dünyası’nda tanınırlığını artırmak amacıyla Trabzon’da Türk Dünyası Kültür Sanat Festivali düzenlenmesi planlanmaktadır.

TÜRKSOY Daimi Konseyi’nin 42. Dönem Toplantısı’nda alınan karar doğrultusunda 2027 yılı Türk Dünyası Kültür Başkentinin Türkiye’den bir şehir olması kararlaştırılmıştır.

Kurumumuz, Türk dünyası ile kültürel, tarihî ve kardeşlik bağlarını güçlendirme vizyonu doğrultusunda 2027 yılı için Türk Dünyası Kültür Başkenti adaylık sürecini kararlılıkla yürütmektedir.

Türk Dünyası Kültür Başkenti Adaylık Süreci kapsamında;

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TÜRKSOY’a resmi başvurular yapılmıştır.

Adaylığımız, Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Turan Ülküsü Kalkınma ve Dayanışma Derneği tarafından resmi olarak desteklenmektedir.

Türk Dünyasıyla Güçlü İş Birliği kapsamında;

Bişkek (Kırgızistan), Buhara (Özbekistan) ve Aktau (Kazakistan) ile kardeş şehir olunmuştur.

Gönyeli-Alayköy (KKTC), Şuşa (Azerbaycan) ve Merv (Türkmenistan) ile kardeş şehir süreçleri devam etmektedir.

Galeri